Мабуть, самий традиційний салат на нашому столі - це вінегрет. Рецепт вінегрету класичного за складом незмінний, проте, готувати класичний вінегрет можна двома способами.
Продукти (на 4 порції):картопля відварна 4 шт.буряк відварна 1 шт.морква відварна 4-5 шт.огірки солоні 2-3 шт.цибуля ріпчаста 1 шт.заправка для салатів 0.5-1 склянкусіль за смакомЗа бажанням:капуста квашена 100 гквасоля варена 1 склянка
Як готувати вінегрет?
Перший варіант.Нарізати всі продукти, крім буряків, перемішати і заправити рослинним маслом. Окремо нарізати буряк, заправити рослинним маслом і перемішати з іншими продуктами. При цьому способі приготування всі продукти зберігають свій колір і смак, вінегрет класичний в цьому випадку - це поєднання окремих смаків продуктів.
Другий варіант.Всі продукти нарізаються, перемішуються і потім заправляються рослинним маслом. У цьому випадку, вінегрет класичний виходить однорідним, густо-червоного кольору і створюється своєрідний власний смак страви.
Яким способом його готувати рецепт вінегрету класичного - першим або другим - залежить тільки від вас. В обох варіантах варені очищені картоплю, буряк і моркву, очищені солоні огірки нарізають кубиками, а ріпчаста цибуля - півкільцями. Заправку для вінегрету готують за рецептом заправки (посилання в інгредієнтах). Підготовлені овочі з'єднують, додають сіль, заправку, перемішують.У вінегрет можна додати зелений консервований горошок. Деякі господині віддають перевагу зелений горошок замінити відвареною квасолею, а також додати квашену капусту.
А тепер розберемо все по черзі:
- Дрібно нарізати зелень.
- Приготувати заправку для вінегрету. Для цього змішати цукор, сіль, перець, оцет. Додати зелень і рослинне масло. Добре перемішати, накрити і залишити в холодильнику на 1-2 години.
- Закип'ятити воду в різних каструльках. У підсолену киплячу воду опустити картоплю і моркву, варити приблизно 25-30 хвилин.
- В іншу каструльку додати трохи оцту, опустити в киплячу підкислену воду буряк і варити 30-40 хв.
- Готові овочі залити холодною водою, остудити, очистити.
- Нарізати кубиками картоплю, моркву, буряк, огірок.
- Нашаткувати капусту.
- З'єднати всі овочі, додати капусту і квасолю, перемішати.
- Додати заправку для вінегрету, перемішати.
Комментариев нет:
Отправить комментарий