суббота, 29 июня 2013 г.

Вінегрет «Класичний»


  
Мабуть, самий традиційний салат на нашому столі - це вінегрет. Рецепт вінегрету класичного за складом незмінний, проте, готувати класичний вінегрет можна двома способами. 
Продукти (на 4 порції):картопля відварна 4 шт.буряк відварна 1 шт.морква відварна 4-5 шт.огірки солоні 2-3 шт.цибуля ріпчаста 1 шт.заправка для салатів 0.5-1 склянкусіль за смакомЗа бажанням:капуста квашена 100 гквасоля варена 1 склянка 

Як готувати вінегрет?

Перший варіант.Нарізати всі продукти, крім буряків, перемішати і заправити рослинним маслом. Окремо нарізати буряк, заправити рослинним маслом і перемішати з іншими продуктами. При цьому способі приготування всі продукти зберігають свій колір і смак, вінегрет класичний в цьому випадку - це поєднання окремих смаків продуктів. 
Другий варіант.Всі продукти нарізаються, перемішуються і потім заправляються рослинним маслом. У цьому випадку, вінегрет класичний виходить однорідним, густо-червоного кольору і створюється своєрідний власний смак страви.
 
Яким способом його готувати рецепт вінегрету класичного - першим або другим - залежить тільки від вас. В обох варіантах варені очищені картоплю, буряк і моркву, очищені солоні огірки нарізають кубиками, а ріпчаста цибуля - півкільцями. Заправку для вінегрету готують за рецептом заправки (посилання в інгредієнтах). Підготовлені овочі з'єднують, додають сіль, заправку, перемішують.У вінегрет можна додати зелений консервований горошок. Деякі господині віддають перевагу зелений горошок замінити відвареною квасолею, а також додати квашену капусту.



А тепер розберемо все по черзі:
  1. Дрібно нарізати зелень.
  2.  Приготувати заправку для вінегрету. Для цього змішати цукор, сіль, перець, оцет. Додати зелень і рослинне масло. Добре перемішати, накрити і залишити в холодильнику на 1-2 години.
  3.  Закип'ятити воду в різних каструльках. У підсолену киплячу воду опустити картоплю і моркву, варити приблизно 25-30 хвилин.
  4.  В іншу каструльку додати трохи оцту, опустити в киплячу підкислену воду буряк і варити 30-40 хв.
  5.  Готові овочі залити холодною водою, остудити, очистити.
  6.  Нарізати кубиками картоплю, моркву, буряк, огірок.
  7.  Нашаткувати капусту.
  8.  З'єднати всі овочі, додати капусту і квасолю, перемішати.
  9.  Додати заправку для вінегрету, перемішати.
І останній "штріх" прикрасити готовий салат зеленню.

Комментариев нет:

Отправить комментарий