суббота, 29 июня 2013 г.

Салат "Ананас"

 

Салат "Ананас"

Склад:
    
картопля (зварена в мундирі) - 3-4 шт (350-400 г)
    
шинка - 200 г,
    
ананаси (консервовані) - 150-200 г
    
яйця (варені) - 5 шт
    
1 маленька цибулина
    
яблуко (кисле) - 1 шт
    
сік лимона - 1 чайна ложка
    
майонез
    
сіль
    
мелений перець
    
для прикраси
    
волоські горіхи
    
зелена цибуля
Приготування:Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.Яйця очистити і порубати.Шинку нарізати тонкою соломкою.Порада: Шинку можна замінити копченою куркою.Лук очистити і дрібно нарізати.З ананасів злити рідину і нарізати невеликими кубиками.Яблуко вимити, зрізати шкірку, натерти на крупній тертці і скропити соком лимона.Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами.Порада: Можна окремо перемішати інгредієнти салату з майонезом.1-й шар: половина картоплі, сіль, перець, майонез.2-й шар: половина цибулі, сіль, перець.3-й шар: половина шинки, трохи майонезу.4-й шар: половина яблука.5-й шар: половина яєць, сіль, перець, майонез.6-й шар: половина ананасів.7-й шар: залишився картоплю, сіль, перець, майонез.8-й шар: залишився лук, сіль, перець.9-й шар: залишилася шинка, трохи майонезу.10-й шар: що залишився яблуко.11-й шар: що залишилися ананаси.12-й шар: що залишилися яйця, сіль, перець, майонез.Прикрасити салат половинками волоських горіхів і пір'ям зеленого лука.Прибрати в холодильник і дати настоятися перед подачею. 

Порада 1. Замість половинок волоських горіхів поверхню салату можна густо посипати рубаними волоськими горіхами. 
Порада 2. Волоські горіхи можна замінити консервованими печерицями. Викласти скибочки печериць на поверхню салату трохи один на одний
 Порада 3. У вигляді "ананаса" можна оформити будь-який салат. Пропоную ще один варіант салату "Ананас" з куркою:
Склад:курячий стегенце (відвареної) - 1 шт,картопля (зварена в мундирі) - 2-3 шт,яйця - 3 шт,сир - 100 г,волоські горіхи (половинки) - 150 г,мариновані огірки (корнішони) - 4-6 шт,цибуля ріпчаста (або червоний салатний цибуля) - 0,5-1 шт,зелена цибуля для прикраси,майонез,сіль,мелений перець
Приготування:Картоплю очистити і натерти на крупній тертці.Яйця зварити круто, охолодити, очистити і також натерти на крупній тертці.Стегенце зварити, остудити, відокремити м'ясо від кісток і дрібно порізати.Сир натерти на тертці.Огірки порізати дрібними кубиками.Лук очистити і дрібно порізати.Викладати підготовлені інгредієнти на овальне блюдо шарами.Шари трохи посолити, поперчити і змастити майонезом.
1-й шар: картопля (на крупній тертці)2-й шар: цибуля (дрібно порізаними)3-й шар: половина курячого м'яса (нарізаного соломкою)4-й шар: мариновані огірки (нарізані маленькими кубиками)5-й шар: що залишився куряче м'ясо6-й шар: сир (на середній або крупній тертці)7-й шар: яйця (рубані або терті на крупній тертці або середньої)
Верхній шар салату добре змастити майонезом і прикрасити половинками волоських горіхів і пір'ям зеленого лука.

Комментариев нет:

Отправить комментарий